Waarom?

Goede vraag. Waarom organiseren we The Urban Issue Solvers in Rotterdam? Het korte antwoord: omdat het kan. En omdat het leuk is. En omdat de stad er beter van wordt. En omdat we de kritische Rotterdammer moeten omarmen en helpen.

HET IDEE

Laten we even aan je voorstellen: Ronald Kok. Oprichter van Scamander. Noemt zichzelf ook wel de data verloskundige. Data is eigenlijk zijn ‘middle name’. En Ronald heeft een broer die in de sensoren zit. Eén plus één is drie, toch? Ze hebben succesvolle bedrijven opgezet en genieten nog elke dag als ze organisaties mogen helpen met digitale oplossingen. Maar zou het niet gaaf zijn als we de ‘gewone’ Rotterdammer toegang geven tot deze technologie – die overigens echt niet zo moeilijk hoeft te zijn als men denkt – om goeds te doen voor onze mooie stad?

SAMENWERKING SCAMANDER & IT CAMPUS ROTTERDAM

Ronald vond in IT Campus Rotterdam de ‘partner in crime’. Omdat ook zij warm worden van de juiste dingen doen voor de stad. Om álle Rotterdammers digitaal vaardig te maken, om meer IT-talent voor de stad te genereren (en natuurlijk te behouden!). Samen ontwikkelden zij The Urban Issue Solvers, voor jou als Rotterdammer hét instrument om jouw issue aan te pakken!

PIONIEREN

We zijn een stad van pioniers. En zo kijken we ook naar The Urban Issue Solvers. We steken er alle energie in en vragen dat ook van alle betrokkenen: om de beste ideeën van Rotterdam met elkaar te creëren.

Doe je mee?