Titia Houwing

INTERNET OF THINGS CONSULTANT / KPN

Binnen KPN is Titia al jarenlang betrokken bij innovatie en nieuwe technologie. Momenteel is zij als Internet of Things (IoT) consultant bezig om samen met klanten te werken aan nieuwe concepten voor de markt.

“Ik ben een trots jurylid van The Urban Issue Solvers, omdat ik zo – samen met mijn collega’s bij KPN en mijn netwerk – nieuwe technologie daadwerkelijk toegankelijk maak voor iedereen. Je hoort vaak dat technologie ‘alles’ mogelijk maakt, maar met The Urban Issue Solvers maken we dit ook echt concreet.”


Pieter van Klaveren

VOORZITTER / MKB ROTTERDAM RIJNMOND

Pieter is een geboren en getogen Rotterdammer met ondernemersbloed. Na een job in de verzekeringen is hij 27 jaar ondernemer geweest. Nu helpt hij andere Rotterdamse ondernemers als voorzitter van de MKB branchevereniging. Ook landelijk laat hij zijn stem horen in het hoofdbestuur van MKB Nederland.

“De ontwikkelingen in de samenleving en het ondernemerschap gaan snel en de innovatieve rol van techniek en ICT is hier niet meer uit weg te denken. Het stimuleren van en kansen creëren voor jonge ondernemers na mijn carrière als ondernemer is pas echt geslaagd als dit ook nog tot ideeën leidt die bijdragen aan een betere samenleving. Als ik hier een kleine bijdrage aan kan leveren ben ik zeer dankbaar.”


Martijn Groenewegen

HOOFD DIGITALE STRATEGIE / GEMEENTE ROTTERDAM

Martijn richt zich binnen de gemeente Rotterdam al jaren op vernieuwing en verbetering van de overheid o.a. met digitale middelen.

“De laatste jaren zijn we steeds beter in staat om samen met anderen te werken aan maatschappelijke vraagstukken en The Urban Issue Solvers zie ik als een voorbeeld van deze manier van werken. Ik ben ook erg benieuwd naar de issues en ideeën en gemotiveerd om daar gezamenlijk aan te werken.”


Vrienden van The Urban Issue Solvers

We doen er alles aan om issues goed te ondersteunen tijdens de ontwerpfase. Daarvoor hebben we een hele groep vrienden tot onze beschikking, ook wel Rotterdamse experts genoemd. Het zijn echte doeners – met kennis over nieuwe (digitale) technologieën. Mensen die écht kunnen helpen met de ontwikkeling en staan te trappelen om hun kennis en kunde aan de co-creatieteams over te dragen. Zij investeren tijd in het ontwerpen van de oplossingen voor de issues.

Deze Rotterdamse experts zijn lid van de speciale online community: Vrienden van The Urban Issue Solvers. Alle geselecteerde issues worden aan hen voorgesteld. Ook kunnen zij stemmen op de wildcard nominaties van de juryleden. Gezamenlijk selecteren de vrienden nóg één issue dat ook naar de ontwerpfase mag.

Vrienden geven zelf aan in welke issues zij een rol kunnen en willen spelen. Scamander en de co-creatieteams vliegen de vrienden met regelmaat in tijdens de brainstormsessie of ontwikkelsessies.

Ben jij ook een doener, en wil jij ook als vriend aansluiten bij deze exclusieve community? Mail dan naar contact@theurbanissuesolvers.nl o.v.v. vriend.