Weer die container vol? Waar laat ik dan mijn afvalzak?

Loop je vijf verdiepingen naar beneden met je volle afvalzak, zit die container wéér vol! Wie gebruik maakt van gedeelde afvalcontainers herkent zeker de frustratie van een volle container. Want wat doe je dan met die volle zak? Mee terug nemen of verder zoeken?

Oplossing:

Een speciale app waarin buurtbewoners een volle afvalcontainer kunnen melden én kunnen zoeken naar een container waar nog wel plek is voor jouw afval.

Team Datawormen bedacht een oplossing voor overvolle afvalcontainers in de stad. Het team van gedreven studenten ontwikkelden een prototype en plaatsten een sensor op afvalcontainers. Met de ontwikkelde app kunnen buurtbewoners een volle afvalcontainer melden en op zoek gaan naar een alternatieve container in de wijk. In middels gebruiken al meer dan 300(!) bewoners van The Lee Towers de app. Een geweldig resultaat! 

Projectleider Evert Sanders blikt terug: 

“Mijn team heeft met zeer veel enthousiasme meegedaan aan The Urban Issue Solvers. Wij konden niet wachten om te beginnen met het oplossen van afvaloverlast bij de Lee Towers in Rotterdam. Het is een zeer iteratief proces geweest met goede begeleiding van Scamander, waarbij we het probleem centraal hebben gezet. Hierdoor is het ons gelukt om met een creatieve oplossing te komen.

We hadden nooit gedacht dat meer dan 300 bewoners van de Lee Towers uiteindelijk onze app zouden gaan gebruiken. Voor ons is dit een heel geslaagd project geweest en voor nu zijn we aan het onderzoeken of we kunnen opschalen naar andere gebouwen met veel inwoners.”