TWEE SUCCESSTORIES

In de eerste ronde van The Urban Issue Solvers stond het thema afval centraal. Team Triko en team Datawormen beten het spits af en bereikten grootste resultaten met hun projecten.

Overvolle afvalcontainers

Team Dataworden bedacht een oplossing voor overvolle afvalcontainers in de stad. De studenten ontwikkelden een prototype en plaatsten een sensor op afvalcontainers. Met de ontwikkelde app kunnen buurtbewoners een volle afvalcontainer melden en op zoek gaan naar een alternatieve container in de wijk. In middels gebruiken al meer dan 300(!) bewoners van The Lee Towers de app. Een geweldig resultaat! Lees verder.

Slimme afvalbakken in de klas

Team Triko ontdekte dat kinderen in vier weken tijd anders tegen afval kunnen aankijken. Op de Oscar Romeroschool plaatsen zij een afvalcontainer met slimme sensor om metingen te kunnen doen. Door middel van gastlessen en gamification leerden kinderen meer over afval terwijl team Triko antwoorden verzamelden op hun onderzoeksvraag. Lees verder.

VOORBEREIDINGEN TWEEDE RONDE

The Urban Issue Solvers is een nieuw initiatief. Waar anders dan in Rotterdam? Onze stad bruist van de energie, maar er is nog altijd veel te verbeteren. The Urban Issue Solvers helpt jou om het beste voor Rotterdam te ontwerpen!

Elke Rotterdammer herkent het: dat ene issue waar je je keer op keer aan ergert of waar je je over verwondert dat er nog altijd geen oplossing is. Op straat, op de vereniging, op school, thuis, als je onderweg bent of op je werk…

Nú is het moment om jouw issue te delen: met de jury van The Urban Issue Solvers. Zien zij in jouw issue kansen voor een toffe oplossing met behulp van nieuwe technologieën? Dan worden jij en je co-creatieteamleden uitgenodigd om onder begeleiding, samen met experts in de stad, een oplossing voor jouw issue te creëren!

The Urban Issue Solvers is voor álle Rotterdammers. Van jong tot oud. Met vrienden / kennissen / familie vorm je een co-creatieteam om samen je schouders te zetten onder het ontwerpen van een oplossing voor jouw issue.

“Meer van The Urban Issue Solvers geleerd dan in 2 jaar opleiding!”

– Ferdi Ayaz, projectleider team Triko